မြန်မာလူမျိုးများသည် အစားအစာများတွင် ဆီပါမှနှစ်သက်ကြသောလူမျိုး ဖြစ်သည်။ ဆီမပါဟင်းမဖြစ်၊ ဆီပါမှ ကျေနပ်၊ ဆီကို အစွဲအလမ်းကြီးစွာ အရသာခံ စားသောက်ကြသည်။ သန့်စင်သောဆီကို သင့်တင့်မျှတစွာစားသုံးပါက ကျန်းမာရေးကို အထောက်အကူပြုပြီး အလွန်အကျွံစားသုံးပါက ကျန်းမာရေး ထိခိုက်နိုင်သည်ကို သိပါသော်လည်း ဆီစားသုံးခြင်းကို မလျှော့နိုင်ဘဲ နေ့စဉ်စားသုံးနေကြသည်။