ပြင်ဦးလွင် မတ် ၁၄
ပြင်ဦးလွင်ခရိုင်၊ အသေးစားစက်မှုလက်မှုလုပ်ငန်းဦးစီးဌာနနှင့် မြန်မာနိုင်ငံကော်ဖီအသင်း(ပြင်ဦးလွင်-နောင်ချို) အစုအဖွဲ့တို့ပူးပေါင်း၍ ဖွင့်လှစ်သည့် ကော်ဖီအခြေခံတန်ဖိုးမြှင့် စားသောက်ကုန်(Bakery) အမျိုးမျိုးထုတ်လုပ်မှု နည်းပညာသင်တန်း အမှတ်စဉ် (၆/၂၀၂၃) ဖွင့်ပွဲကို ယမန်နေ့နံနက်(၁၀)နာရီအချိန်က ပြင်ဦးလွင်မြို၊ ရပ်ကွက်ကြီး (၉)ရှိ ကော်ဖီဥယျာဉ်၌ ကျင်းပပြုလုပ်ရာ တာဝန်ရှိသူများ၊ သင်တန်းနည်းပြဆရာများနှင့် သင်တန်းသားများ တက်ရောက်ကြသည် ။
ရှေးဦးစွာ မန္တလေးတိုင်းဒေသကြီး၊ အသေးစားစက်မှုလက်မှုလုပ်ငန်းဦးစီးဌာန၊ ဒုတိယညွှန်ကြားရေးမှူး ဦးနေမျိုးအောင်မှ အဖွင့်အမှာစကားပြောကြားပြီး ပြင်ဦးလွင်မြို၊ မြန်မာနိုင်ငံကော်ဖီအသင်း (ပြင်ဦးလွင်-နောင်ချို) အစုအဖွဲ့ ဥက္ကဋ္ဌ ဦးရဲမြင့်မှ သင်တန်းဖွင့်လှစ်ရသည့် ရည်ရွယ်ချက်နှင့် သင်တန်းဆိုင်ရာ သိကောင်းစရာများကို အသေးစိတ်ရှင်းလင်းပြောကြားခဲ၍ သင်တန်းနည်းပြဆရာများနှင့် သင်တန်းသားများ အမှတ်တရ စုပေါင်းဓာတ်ပုံရိုက်ကူးခဲ့ကြသည်။
ဆက်လက်ပြီး ကော်ဖီအခြေခံတန်ဖိုးမြှင့်စားသောက်ကုန်(Bakery) အမျိုးမျိုးထုတ်လုပ်မှု နည်းပညာသင်တန်း (၁၃-၃-၂၀၂၃)နေ့မှ (၁၉ -၃-၂၀၂၃) ရက်နေ့အထိ သင်တန်းကာလ (၇) ရက်ဖြင့် နံနက် ၉ နာရီမှ ညနေ ၁၆ နာရီအထိ သင်တန်းနည်းပြဆရာများ မှ လျှာပေါ်ဝဲကွတ်ကီးပြုလုပ်ခြင်း၊ နှမ်းကွတ်ကီးပြုလုပ်ခြင်း၊ ထောပတ်ပလိန်း ကိတ်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ကော်ဖီကိတ်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ဗနီလာကတ်/ ပဲကိတ်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ဘရောင်နီမု(စ်) ကိတ်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ပူတင်းပေါင်မုန့်၊ ပဲပေါင်မုန့်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ဟော့ဒေါ့ပေါင်မုန့်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ဆန်းဒွန့်(စ်)ပေါင်မုန့်/ ဟမ်ဘာဂါပြုလုပ်ခြင်း၊ ကော်ဖီကိတ်ခြောက်ပြုလုပ်ခြင်း၊ ငှက်ပျောကိတ်၊ ဂျပန်ချိ(စ်)ကိတ်ပြုလုပ်ခြင်းနှင့် ကော်ဖီကွက်ကီးပြုလုပ်နည်း စသည့်တို့ကို စာတွေ့လက်တွေ့ စနစ်တကျ သင်ကြားပို့ချလျက်ရှိရာ မြန်မာနိုင်ငံကော်ဖီအသင်း (ပြင်ဦးလွင်-နောင်ချို) အစုအဖွဲ့မှ သင်တန်းသား (၂၀) ဦး တက်ရောက်သင်ကြားလျက်ရှိပါကြောင်း တာဝန်ရှိသူတစ်ဦး၏ ပြောကြားချက်အရသိရသည် ။
ခရိုင်(ပြန်/ဆက်)